Hírmondó

Az Erőmű projekt

Az Erőmű projekt

2021.03.06.

A Bánhidai Erőművet 1929 és 36 között építették, nemzetgazdasági jelentősége akkor igen nagy volt. Az üzem látta el árammal a győri iparvidéket, valamint Budapestet, és természetesen a Budapest-Bécs vasútvonal is innen kapta az elektromos energiát.

Megújul a jégpálya

Megújul a jégpálya

2021.02.25.

A jövő szezonban már egy teljesen megújult jégpályán sportolhatnak, korcsolyázhatnak a tatabányaiak, tájékoztatta szerkesztőségünket Lusztig Péter alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője.

Folytatódik a művelődési házak megújulása

Folytatódik a művelődési házak megújulása

2021.02.17.

A bánhidai Puskin Művelődési Házban befejeződtek, a felsőgallai Széchenyi István Művelődési Házban hamarosan elkezdődnek a korszerűsítési munkálatok. Az első szemle a kivitelező részéről megtörtént. A tervek szerint még idén megvalósul az energetikai korszerűsítés, a nyílászárók cseréje, az akadálymentesítés, új bútorok és modern technikai eszközök teszik komfortosabbá a városrész közösségi-kulturális létesítményét.A Puskin megújulva várja a nyitás pillanatát, hogy a látogatók, illetve a házat rendszeresen használó alkotó-, hobbi- és egyéb közösségek birtokba vehessék az épületet, élvezzék annak kényelmét, esztétikumát. A meg- és felújítás mellett új bútorzat, valamint modern hang- és fénytechnika is szolgálja a rendezvényeket, a látogatói és használói igényeket.

Tovább épül a Fő téri szolgáltatóház

Tovább épül a Fő téri szolgáltatóház

2021.01.30.

Szerkezetkész az épülő Városkapu Szolgáltató- és Üzletház Tatabányán. A Megyeháza téren magántulajdonrésszel indult az építkezés. Eredetileg 4 szintes alap épülettel és 5 szintes toronyrészekkel tervezték meg a szolgáltatóházat. 2,8 milliárd forintos hitelfelvételre volt szüksége Tatabányának az építkezéshez. 2019-ben teljes egészében városi tulajdonba került a beruházás, amely párhuzamosan zajlik a mélygarázs és fölötte a tér kialakításával.

Koszorúzás

Koszorúzás

2021.01.12.

Január 12-e az urivi áttörés időpontja, 1943. Don-kanyar. A második magyar hadsereg tragédiájának kezdete.

Iffiú András, városunk díszpolgára!

Iffiú András, városunk díszpolgára!

2020.12.18.

TMJV Közgyűlése az idei évben dr. Iffiú Andrásnak ítélte a díszpolgári címet. Az ismert korlátozások miatt elmaradt a szokásos ünnepi közgyűlés, a közös ünneplés. A díszpolgári címet, és az ilyenkor szokásos kitüntetéseket szűk körben vehették át az érintettek.

Felújítások Bánhidán

Felújítások Bánhidán

2020.12.13.

Rendezvényteret alakítottak ki a Puskin mellett a korábban hepehupás, parkolónak használt területből, és felújították a Szent Mihály Templom és a Szlovák Ház közötti útszakasz egy részét.

Végső fázisban a Puskin felújítása

Végső fázisban a Puskin felújítása

2020.12.10.

Megkezdődött a hang- és fénytechnika beszerelése a felújított Puskin Művelődési Házban. A Vértes Agorája műszaki csoportja dolgozik azon, hogy a támogatott projekt keretében megvásárolt eszközök a helyükre kerüljenek és kiszolgálják a legkülönbözőbb rendezvényeket. Kiss Dániel hangtechnikus főmunkatárs elmondta: teljesen új vezérlést kap a hangrendszer, ami megfelel a legújabb kihívásoknak is, így hosszútávon használható lesz.

Közmeghallgatás

Közmeghallgatás

2020.11.07.

Törvényi kötelezettségének eleget téve, közmeghallgatást tartott a szlovák önkormányzat.

Mondja el véleményét!
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!