Hírmondó

Koszorúzás

Koszorúzás

2021.01.12.

Január 12-e az urivi áttörés időpontja, 1943. Don-kanyar. A második magyar hadsereg tragédiájának kezdete.

Iffiú András, városunk díszpolgára!

Iffiú András, városunk díszpolgára!

2020.12.18.

TMJV Közgyűlése az idei évben dr. Iffiú Andrásnak ítélte a díszpolgári címet. Az ismert korlátozások miatt elmaradt a szokásos ünnepi közgyűlés, a közös ünneplés. A díszpolgári címet, és az ilyenkor szokásos kitüntetéseket szűk körben vehették át az érintettek.

Felújítások Bánhidán

Felújítások Bánhidán

2020.12.13.

Rendezvényteret alakítottak ki a Puskin mellett a korábban hepehupás, parkolónak használt területből, és felújították a Szent Mihály Templom és a Szlovák Ház közötti útszakasz egy részét.

Végső fázisban a Puskin felújítása

Végső fázisban a Puskin felújítása

2020.12.10.

Megkezdődött a hang- és fénytechnika beszerelése a felújított Puskin Művelődési Házban. A Vértes Agorája műszaki csoportja dolgozik azon, hogy a támogatott projekt keretében megvásárolt eszközök a helyükre kerüljenek és kiszolgálják a legkülönbözőbb rendezvényeket. Kiss Dániel hangtechnikus főmunkatárs elmondta: teljesen új vezérlést kap a hangrendszer, ami megfelel a legújabb kihívásoknak is, így hosszútávon használható lesz.

Közmeghallgatás

Közmeghallgatás

2020.11.07.

Törvényi kötelezettségének eleget téve, közmeghallgatást tartott a szlovák önkormányzat.

Közgyűlés

Közgyűlés

2020.10.23.

A szlovák önkormányzat októberi közgyűlésén a következő egy hónap feladatait tárgyalta meg. Az ülésen megjelent dr. Murvai-Kiss Krisztián, Tatabánya MJV jogásza is.

Szlovák iskola lesz a Jókai?

Szlovák iskola lesz a Jókai?

2020.10.20.

Szerkesztőségi információink szerint Lusztig Péter alpolgármester, Bánhida területi képviselője, a szlovák önkormányzat tagjai, valamint a Jókai iskola vezetése informális tanácskozást tartott arról, hogy a Tatabánya-Bánhidai Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat fenntartásába kerülne a Jókai Mór Általános Iskola, amely onnantól kezdve szlovák nemzetiségi iskolaként működne.

Közgyűlés

Közgyűlés

2020.10.07.

Közgyűlést tartott a szlovák önkormányzatA napirendi pontok közt szerepelt a Jókai Iskolában táncot tanító tanár elmaradt bérének rendezése, a Pobocka tagdíj megfizetése.

Földművesek Napja

Földművesek Napja

2020.10.05.

A Bánhida Baráti Kör és a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat tisztelgő megemlékezést tartott a Platánosban felállított, Bánhidai Földművesek szobránál.

Felújítások a Szlovák Házban

Felújítások a Szlovák Házban

2020.09.21.

A szlovák önkormányzat székhelye, a Gellért téri Szlovák Ház, Bánhida egyik legrégebbi épülete.A képviselők folyamatosan gondot fordítanak az ingatlan állagmegóvására.

Mondja el véleményét!
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!