Hírmondó

Ülésezett a szlovák önkormányzat

Ülésezett a szlovák önkormányzat

2019.04.07.

Pénteken megtartotta soros ülését a Tatabánya-Bánhidai Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat. A közgyűlésen pályázatokról, tervezett programokról volt szó.

"Igaz történetre figyelmezzetek..."

"Igaz történetre figyelmezzetek..."

2019.03.29.

Nyelvi-és néprajzi szempontól is országosan egyedülálló kiadványt jelentetett meg a Tatabánya-Bánhidai Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat. A könyvet dr. Zsilák Mária, egyetemi docens szerkesztette.

Sikeres Téli, Falusi Este a Szlovák Házban

Sikeres Téli, Falusi Este a Szlovák Házban

2019.02.01.

Nagy érdeklődés mellett, mintegy hatvan néző előtt tartott előadást Jóna Imre, helytörténész a Téli, Falusi Esték keretében a Szlovák Házban.Az első előadás címe A háborús károktól az önállóság elvesztéséig volt.

Ovisok a Szlovák Házban

Ovisok a Szlovák Házban

2019.01.24.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a héten minden nap más programokat szerveznek a Dózsakerti Óvoda nagycsoportosainak.

Megemlékezés

Megemlékezés

2019.01.12.

A II. világháború áldozatainak emlékművénél emlékeztek a doni katasztrófára, az ott elesett százezer magyar katonára.

Önkormányzati ülés

Önkormányzati ülés

2019.01.10.

Éves első ülését tartotta a Tatabánya-Bánhidai Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat. Néhány technikai feladat megbeszélése után határoztak arról, hogy részt vesznek a Helyi Akció Csoport által meghirdetett pályázaton. Az önkormányzat a honlap fejlesztésére, valamint a kórus korszerűbb eszközökkel, jobb felszereléssel való működtetésére kíván pályázni. A képviselők elfogadták a 2019-es évre való programok tervezetét is.

Ombudsmani látogatás

Ombudsmani látogatás

2018.12.07.

December 6-án városunkban járt az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala részéről dr. Szalayné Sándor Erzsébet Prof HC egyetemi tanár ombudsmanhelyettes, dr.Török Tamás főosztályvezető, dr Varju Gabriella főosztályvezetőhelyettes és dr Szokács Szabó Borbála.

Mondja el véleményét!
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!