Hírmondó

untitled project

Folytatódik a művelődési házak megújulása

2021.02.17.

A bánhidai Puskin Művelődési Házban befejeződtek, a felsőgallai Széchenyi István Művelődési Házban hamarosan elkezdődnek a korszerűsítési munkálatok. Az első szemle a kivitelező részéről megtörtént. A tervek szerint még idén megvalósul az energetikai korszerűsítés, a nyílászárók cseréje, az akadálymentesítés, új bútorok és modern technikai eszközök teszik komfortosabbá a városrész közösségi-kulturális létesítményét.A Puskin megújulva várja a nyitás pillanatát, hogy a látogatók, illetve a házat rendszeresen használó alkotó-, hobbi- és egyéb közösségek birtokba vehessék az épületet, élvezzék annak kényelmét, esztétikumát. A meg- és felújítás mellett új bútorzat, valamint modern hang- és fénytechnika is szolgálja a rendezvényeket, a látogatói és használói igényeket.

Megnézem
szolg_haz_sajttaj_210128 27

Tovább épül a Fő téri szolgáltatóház

2021.01.30.

Szerkezetkész az épülő Városkapu Szolgáltató- és Üzletház Tatabányán. A Megyeháza téren magántulajdonrésszel indult az építkezés. Eredetileg 4 szintes alap épülettel és 5 szintes toronyrészekkel tervezték meg a szolgáltatóházat. 2,8 milliárd forintos hitelfelvételre volt szüksége Tatabányának az építkezéshez. 2019-ben teljes egészében városi tulajdonba került a beruházás, amely párhuzamosan zajlik a mélygarázs és fölötte a tér kialakításával.

Megnézem
borito

Végső fázisban a Puskin felújítása

2020.12.10.

Megkezdődött a hang- és fénytechnika beszerelése a felújított Puskin Művelődési Házban. A Vértes Agorája műszaki csoportja dolgozik azon, hogy a támogatott projekt keretében megvásárolt eszközök a helyükre kerüljenek és kiszolgálják a legkülönbözőbb rendezvényeket. Kiss Dániel hangtechnikus főmunkatárs elmondta: teljesen új vezérlést kap a hangrendszer, ami megfelel a legújabb kihívásoknak is, így hosszútávon használható lesz.

Megnézem