Hírmondó

85 éves a Jókai

85 éves a Jókai

2017.12.16.

December 15-én ünnepelték a bánhidai Jókai Mór Általános Iskola 85. születésnapját. Az intézményt és diákjait Schmidt Csaba polgálmester is köszöntötte.

Ülésezett a szlovák önkormányzat

Ülésezett a szlovák önkormányzat

2017.12.14.

Év végi ülését tartotta a Tatabánya-Bánhidai Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat, ahol elsősorban pályázati elszámolások szerepeltek a napirenden. Az ülésen a város részéről résztvett dr. Zsigmond Attila, jogász is.

Rólunk forgatott a Domovina

Rólunk forgatott a Domovina

2017.12.07.

A MTVA Domovina szlovák magazin stábja hosszú interjúkat készített a februárban adásba kerülő "Házasság hete" című műsorukhoz. A látogatás apropóját a honlapon is látható Szlovák Lakodalmas című filmünk adta, melynek híre a Magyar Televízióhoz is eljutott.

Átadták a Bánhidáért Díjakat

Átadták a Bánhidáért Díjakat

2017.12.03.

Az idén tizedik alkalommal adták át az arra érdemesnek tartott személyeknek a Bánhidáért Díjakat. A Bánhida Baráti Kör Ablonczy Dánielné képviselőnek, A Tatabánya Bánhidai Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat dr. Sz.Nagy László, nyugalmazott egyetemi tanárnak valamint Pruzsina Csabának, a Bánhida Baráti kör egykori elnökének adományozta a díjat.

Közmeghallgatás

Közmeghallgatás

2017.11.17.

Közmeghallgatást tartott a Tatabánya-Bánhidai Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat. Mazalin Zoltánné elnök, több oldalas beszámolóját kiosztotta a hallgatóság között, majd szóban is beszélt a jelentősebb eseményekről.

Kézműves foglalkozás

Kézműves foglalkozás

2017.11.14.

A Csipkekészítők Egyesületének tagjai Nagy Vincéné vezetésével másodszor tartottak néprajzi foglalkozást a Szlovák Házban.

Ülésezett a szlovák önkormányzat

Ülésezett a szlovák önkormányzat

2017.11.10.

A november 10-i, soros önkormányzati ülésen elsősorban gazdasági természetű kérdésekről kellett dönteniük a képviselőknek. Az ülésen, a képviselőkön kívül résztvett dr. Zsigmond Attila, a Polgármesteri Hivatal jogásza is.

Szlovák néprajzi órák

Szlovák néprajzi órák

2017.11.06.

A Tatabánya-Bánhidai Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat és a Jókai Mór Általános Iskola közötti megállapodás értelmében hetente kézműves foglalkozásokat tartanak a Szlovák Házban.

Mondja el véleményét!
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!