Szlovák ételek

Szlovák konyha

Szlovák konyha

Nagyszerű szlovák receptek - Ritka jó szakácskönyvÍzelítő a szlovák nép, és részben a hazai szlovák nemzetiség konyhájának jellegzetességeiből.

Burgonyaleves gombával

Burgonyaleves gombával

Hozzávalók: 70 dkg burgonya, 20 dkg friss gomba, 1 szál petrezselyemgyökér, 12 dkg hagyma, 2 evőkanál olaj, petrezselyem zöldje, kapor, só és bors, ízlés szerint.

Mátrai sertésborda

Mátrai sertésborda

Hozzávalók: 70 dkg sertéskaraj, 13 dkg sertészsír, 40 dkg burgonya, 12 dkg liszt, 2 gerezd fokhagyma, őrölt bors, 1 tojás, 0,5 dl tej, 25 dkg füstölt sajt, só.

Pozsonyi kifli

Pozsonyi kifli

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 tojás, 5 dkg porcukor, 2 dkg élesztő, 2 dl tej, csipetnyi só; diótöltelék: 30 dkg darált dió, 20 dkg cukor, citromhéj, 10 dkg mazsola; máktöltelék: 30 dkg darált mák, 20 dkg cukor, 3 dl tej, vaníliás cukor vagy citromhéj, 5 dkg liszt vagy búzadara.

Tócsi

Tócsi

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 3-4 evőkanál liszt, só, 1 mokkáskanálnyi bors, olaj a sütéshez, 2 egész tojás, 1 dl tejföl, 2-3 gerezd fokhagyma aprítva, 1 fej vöröshagyma