Friss fotók 2021

Kihelyezett óra a Szlovák Házban

Januártól új szlovák pedagógus tanít a Jókai Iskolában, aki fontosnak tartja, hogy a nyelvórák mellett a gyerekek megismerkedjenek a néprajzi emlékekkel, tradíciókkal. A Szlovák önkormányzat tagjai szívesen látják vendégül a gyerekeket, mesélnek a hagyományokról, arról, hogyan éltek őseik, és megmutatják a tárgyakat, régi használati eszközöket. A fotókat köszönjük Jackl Károlynak!

Májfa állítás a Szlovák Házban

Sajnos, a több mint egy éve tartó pandémiás helyzet miatt, az idén sem ünnepelhetett a falu együtt, május elsején. Az önkormányzat tagjai azonban úgy gondolták: Bánhida nem maradhat májfa nélkül, ezért a Szlovák Ház kertjében felállítottak egyet. A fotókat köszönjük Jackl Károlynak!

Bánhida, 2021. március 15.

A tavalyi évhez hasonlóan az idén is elmaradtak a március 15-i ünnepségek.

A Bánhidai Szoborparkban a térség országgyűlési képviselője, a polgármester, a politikai pártok és a szlovák önkormányzat koszorúzott.

A síkvölgyi temető 48-as emlékművénél a polgármester, alpolgármester és a szlovák önkormányzat emlékezett.

Elkészült a tető

Elkészült a Bánhidai Földművesek szobrát védő tető. A Visegrádi család finanszírozásában épült szerkezet elkészítéséhez, Bárány Tamás vállalkozó és munkatársai nyújtottak segítséget. A fotókat köszönjük Jackl Károlynak!