Testületi munka a nyári hónapokban

2023.09.03.

Önkormányzatunk számára nem csupán pihenéssel teltek az elmúlt hónapok.

Kissné Török Erika a Fekete Lajos Tardosi Szlovák Nemzetiségi Iskola intézményvezetője még februárban jelezte Önkormányzatunknak, hogy szeretnének fenntartót váltani, és a Bánhidai Jókai Mór Iskolához csatlakozni, tagintézményként. Ezzel biztosítva iskolájuk fennmaradását, és vele együtt a szlovák nyelv és hagyományok megőrzését.

A fenntartó váltás sok munkával járt. Első lépésben a Tardosi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzattal közösen, május 30-i alakuló ülésünkön határozat született a Bánhida-Tardos Szlovák Nemzetiségi Intézményfenntartó Társulás megalapításáról, Tatabánya-Bánhida székellyel (Gellért tér 3)

A Társulás elnöke: Bélik Zoltánné (Tardos), elnökhelyettes: Smudla László (Bánhida). Feladata a Bánhidai Jókai Mór Iskola, és tagintézménye a Fekete Lajos Tardosi Szlovák Nemzetiségi Iskola fenntartása.

A Társulást a Magyar Államkincstár 2023.07.15-i hatállyal bejegyezte

A 2023-24-es tanév zavartalan indulásának érdekében még öt alkalommal volt szükséges taggyűlést tartani.

Ezzel párhuzamosan önkormányzatunk is igyekezett feladatait elvégezni. Ez a pályázatok írásának, elszámolásának időszaka. Az elmúlt hónapokban kilenc pályázat írására került sor. Többsége pozitív elbírálást kapott, de vannak még függőben lévő kérdések. Emellett két pályázatunk elszámolása jutott erre az időszakra.

Vissza