Kapcsolat

Üzemeltető:
Tatabányai Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat

Székhely: 
2800 Tatabánya, Gellért tér 3.

Telefon (08-tól 16-ig):
+36/34/786-955

E-mail:
info@banhida.hu

Elnök:
Mazalin Zoltánné
20/431-46-29
mazalinzne@gmail.com

Elnökhelyettes:
Moravcsik Ágnes
moragi@freemail.hu

Képviselők:
Ízingné Pruzsina Rozália
tbszkok@gmail.com

Kostyál Jánosné
kostyaljanosne@t-online.hu

Megosztás

Videotéka

Ebben a menüpontban minden hónapban öt különböző videót láthattok majd. A kazettákat folyamatosan digitalizáljuk, de rajtad is múlik, hogy minél több legyen belőlük. Ha van VHS kazettád, vagy S8-as filmed, amiről úgy gondolod: hasznos lehet a szlovák közösség számára, hozd el a Szlovák Házba, digitalizáljuk, és megosztjuk... 

A videók 1982 és 2010 között készültek, rengeteg amatőr felvétel, családi video, és több, a Tatabányai Közösségi Televízióban leadott anyag van köztük.  Több anyagot a  Tatabánya Városi Levéltár bocsájtott rendelkezésünkre, amelyet ezúton is köszönünk. Cserébe a levéltárnak átadtuk valamennyi kép-és hanganyagunkat, városrészi közgyűjteményként, hiszen az általunk digitalizált információ csak ott válik kutathatóvá, mindenki számára hozzáférhetővé.  Gyűjteményünk, reményeink szerint folyamatosan gyarapodik. Ezt fogjuk rendszeresen közzétenni ezen a lapon.

A videók digitalizálása az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázati támogatásából valósult meg.

http://www.emet.gov.hu/_userfiles/image/emmi_logo.jpg


2017-ben dr. Sz. Nagy László egyetemi tanár kapta az egyik Bánhidáért Díj elismerést. Az ünnepségen ezzel a videóval kedveskedtek a szervezők a Tanár Úrnak, és a Turul Kertbarát Körnek:

1987 - Szlovák Lakodalmas. Újravágott, narrált video.


1991-ben a Rozmaring Heddesheimben járt, az ottani fellépésről készült videófelvételt látjátok. Ha valaki többet tud erről az eseményről, jelezze szerkesztőségünknek, szívesen megosztjuk a honlap olvasóival!

Ez a felvétel is valószínűleg 1991-ben készült a Rozmaring szabadtéri fellépéséről. A készítő nevét nem ismerjük, az eseményről további információkat szívesen venne szerkesztőségünk.

A Rozmaring 1992-es fellépése a Közműben. Amatőr felvétel. Sajnos, a rendezvényről itt sem tudunk többet.

A TKTV egy rövid tudósítása következik, egy 1992-es, Puskinban tartott lakossági fórumról, ahol a gáz bevezetéséről, és a Turul Gáz RT megalakulásáról tájékoztatták Bánhida lakóit.