Kapcsolat

Üzemeltető:
Tatabányai Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat

Székhely: 
2800 Tatabánya, Gellért tér 3.

Telefon (08-tól 16-ig):
+36/34/786-955

E-mail:
info@banhida.hu

Megosztás

Bánhidai Hírmondó

Ülésezett a szlovák önkormányzat

2017.12.14. Ülésezett a szlovák önkormányzat

Év végi ülését tartotta a Tatabánya-Bánhidai Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat, ahol elsősorban pályázati elszámolások szerepeltek a napirenden. Az ülésen a város részéről résztvett dr. Zsigmond Attila, jogász is.

tovább

Rólunk forgatott a Domovina

2017.12.07. Rólunk forgatott a Domovina

A MTVA Domovina szlovák magazin stábja hosszú interjúkat készített a februárban adásba kerülő "Házasság hete" című műsorukhoz. A látogatás apropóját a honlapon is látható Szlovák Lakodalmas című filmünk adta, melynek híre a Magyar Televízióhoz is eljutott.

tovább

Átadták a Bánhidáért Díjakat

2017.12.03. Átadták a Bánhidáért Díjakat

Az idén tizedik alkalommal adták át az arra érdemesnek tartott személyeknek a Bánhidáért Díjakat. A Bánhida Baráti Kör Ablonczy Dánielné képviselőnek, A Tatabánya Bánhidai Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat dr. Sz.Nagy László, nyugalmazott egyetemi tanárnak valamint Pruzsina Csabának, a Bánhida Baráti kör egykori elnökének adományozta a díjat.

tovább

Közmeghallgatás

2017.11.17. Közmeghallgatás

Közmeghallgatást tartott a Tatabánya-Bánhidai Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat. Mazalin Zoltánné elnök, több oldalas beszámolóját kiosztotta a hallgatóság között, majd szóban is beszélt a jelentősebb eseményekről.

tovább

Kézműves foglalkozás

2017.11.14. Kézműves foglalkozás

A Csipkekészítők Egyesületének tagjai Nagy Vincéné vezetésével másodszor tartottak néprajzi foglalkozást a Szlovák Házban.

tovább

Ülésezett a szlovák önkormányzat

2017.11.10. Ülésezett a szlovák önkormányzat

A november 10-i, soros önkormányzati ülésen elsősorban gazdasági természetű kérdésekről kellett dönteniük a képviselőknek. Az ülésen, a képviselőkön kívül résztvett dr. Zsigmond Attila, a Polgármesteri Hivatal jogásza is.

tovább

Szlovák néprajzi órák

2017.11.06. Szlovák néprajzi órák

A Tatabánya-Bánhidai Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat és a Jókai Mór Általános Iskola közötti megállapodás értelmében hetente kézműves foglalkozásokat tartanak a Szlovák Házban.

tovább

Megemlékezés

2017.11.01. Megemlékezés

A Tatabányai-Bánhidai Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat koszorút és mécsest helyezett el a bánhidai hősök emlékművénél, a Síkvölgyi temetőben.

tovább

Tanulmányi kirándulás

2017.10.25. Tanulmányi kirándulás

A magyarországi szlovák önkormányzatok képviselői kétnapos szakmai kiránduláson vettek részt Szlovákiában.

tovább

Ülésezett a szlovák önkormányzat

2017.10.13. Ülésezett a szlovák önkormányzat

Ülésezett a szlovák önkormányzat

tovább